Skip til hoved indholdet
    Hjem Kraftig regn Kraftigt regn

Kraftigt regn

Der har siden skybruddene i 2007 og 2010, hvor boligområder i Kokkedal blev oversvømmet, været et stort fokus på tilpasning til kraftigere regnskyl i Fredensborg Kommune - og vi er nået langt. 

Kloakoplandene blev i 2013 kortlagt og prioriteret efter skadeomfanget, og i 2014 blev Fredensborg Kommunes første klimatilpasningsplan vedtaget. Kommunen og Fredensborg forsyning har siden hen fundet ud af, at det bedre kan betale sig at prioritere klimatilpasning af kloaksystemet efter renoveringsbehovet, og hvor der alligevel skal graves i forbindelse med byudviklingsprojekter. Denne nye prioritering har ledt til Fredensborg Forsynings tiårige strategi for klimatilpasning af kloaksystemet, som blev vedtaget med spildevandsplan 2021 Nu skal arbejdet med klimatilpasning af kommunen for alvor i gang. 

I mellemtiden er der gået ca. ti år, siden vi kortlagde oversvømmelserne i kommunen, og det er på tide at opdatere kortlægningen. Vi forventer dog ikke, at den nye kortlægning vil vise et meget anderledes risikobillede af kommunen, end vi allerede ved, men det giver Fredensborg Kommune mulighed for at anvende nyeste anbefalede udledningsscenarier samt nyere data, som f.eks. en opdateret kloakdatabase og nyt byggeri. 

Fredensborg Kommune 
Center for By og Land
Egevangen 3 B, 2980 Kokkedal

Telefon: 72 56 50 00
fredensborg@fredensborg.dk

Åbningstider

Quicklinks